onsdag den 22. februar 2012

Give away

Efter at være kommet godt i gang med bloggen, synes jeg det kunne være sjovt med en "give away", for at få lidt kommentarer fra jer :)

Alle kan være med:

Kommentar herunder eller på Facebook
1 lod

Kommentar herunder eller på Facebook 
+ link på din blog eller på Facebook
2 lodder

Du er velkommen til at blive fast læser, dette giver dog inden lodder, da jeg lægger vægt på at dette sker af lyst :)

Vinderen bliver selvfølgelig offentliggjort her på bloggen :) Der trækkes lod mandag den 12. marts 2012.

Præmien er denne hjemmedesignede og -lavede stempelkande-hætte!!


mandag den 20. februar 2012

Firkantede hæklede urtepotteskjulere

Jeg er virkelig gået amok med at hækle urtepotteskjulere, men jeg er helt vild med dem og så er det en super fin og enkel måde og få nye friske farver ind i hjemmet på :)

Dette er nogle firkantede små urtepotter jeg har hæklet med en lidt tyk bomuld, det synes jeg får et rigtig flot look! Er rigtig glad for dem og de dejlige farver :)

Hæklede lysestager til mig selv

Så fik jeg lavede nogle hæklede lysestager til os selv også! Det blev i blå/grønne nuancer. Til at starte med hæklede jeg dem bare op til kanten, som dem jeg lavede til Jette. Men da disse ret små, faldt det hæklede hele tiden ned og hang et godt stykke under glaskanten, hvilket irriterede mig. Så jeg satte mig en eftermiddag og fik hæklet et par runder mere på hver stage hvor jeg tog 1 ind i hver 3. hvilket gør at den strammer lidt sammen og derfor får en pæn afslutning og bliver på glasset!
Man skal dog endelig ikke hækle for langt ind, for så risikere man at der går ild i garnet når de tændes eller er tændt!

Dekorering af bogkasser



Jeg har længe gerne villet dekorere bogkasserne i stuen, som blot var blevet sorte inden vi hang dem om...


Men jeg synes det kan være svært at beslutte sig for hvad der er det rette papir at sætte i dem og jeg har virkelig kigget efter meget og på meget forskelligt, men så har det ikke været rette farve eller rette mønster osv.


Så fandt jeg det her folie i gemmerne og selvom jeg slet ikke havde regnet med det skulle være sådan noget, så blev det det lige i løbet af 10 min! Jeg kunne ikke beslutte hvilken farve det skulle være, og ville derfor gerne have noget sort hvid som fremhævede de farvede ting vi satte jeg satte i bogkasserne, så indtil videre er jeg glad for det, så må vi se hvor længe det holder :)

The- og stempelkande hætter

En dag fik jeg lyst til at sy, uden egentlig at have noget konkret jeg skulle have lavet, så kom på og lave nogle the-hætter (havde egentlig 1000 andre ting jeg skulle have ordet og gjort færdig, men det er altid sjovere at starte på noget nyt - ups...)
Men resultatet blev jeg nu faktisk tilfreds med!



Denne først smalle er til en stempel kande. Det er jo smart at når man har lavet sig en omgang stempel kaffe, at den så også kan holde sig varm, og det kan vores nu ved hjælp af denne! Jeg har lavet den af to forskellige stof (det yderste som det ses og det inderste bare en billig bomuld) og så imellem disse har jeg lagt noget pladevat for fylde og holde på varmen.




Denne er til en the kande. En dejlig fin reto ting som er blevet frisket op og passer herhjem til os :)

Hæklet ugle



Jeg har købt en bog som hedder "Flere hæklede dyr", fordi jeg havde lyst til at hækle nogle små dyr og bruge til blandt andet uroer osv. Jeg fik hæklet en hund efter bogen (der kommer billeder senere), det gik fint nok, men tog dog også ret lang tid! Jeg fandt meget hurtig ud af at det slet ikke er mig det der med at hækle efter opskrifter (Vidste jeg jo sådan set godt på forhånd, hvis blot jeg havde tænkt mig om...) Men helt spildt er det nu ikke med den bog alligevel, for jeg fik lært nogle grundregler om hækling og kan nu hækle mine ting mere korrekte og derudover kan bogen bruges til inspiration til hvilke dyr der ellers kan hækles :) Nu må vi se om det bliver til flere korrekt lavet efter den...


Men altså efter at have brugt lang tid på den hund, trængte jeg bare til at lave et overskueligt projekt og det blev til denne ugle :) Den sidder nu fint på en hylde i soveværelset mellem billeder ! Det ser så hyggeligt ud!

Opfriskning af billeder

De to billeder vi har haft hængende i stuen meget længe, er nu blevet frisket op og kan måske holde lang tid endnu, uden at vi bliver træt af dem :)

fredag den 3. februar 2012

De NEMMESTE puder - uden pipingbånd

Jeg vil lige forsøge at give en beskrivelse på hvordan jeg syer puder uden piping bånd, det er mega nemt, enkelt og smart fordi man undgår lukninger og alligevel har man en åbning således at betrækket nemt kan tages af og vaskes! Klip et aflangt stykke stof, længere end det dobbelte af puden.

Således at når stoffet bugges omkring kan det dække puden helt, plus at der er noget ekstra.

Ups jeg har glemt at tage billeder af resten af processen!

De to korte ender skal nu kantes og lægges op. Derefter lægger man stoffet med forsiden opad og den ene ende foldes ind over, den skal ikke nå hele pudelængden, men det meste. Derefter foldes den anden ende ned over, således at det passer med pudens størrelse. Nu skal der bare syes i de to ender og betrækket kan vendes om og puden puttes i!

Pyntepuder til soveværelset


Jeg fik i en fart lavet disse puder til soveværelset. Her trængte også bare til at ske noget. Så noget nyt stof på puderne, så gør det jo allerede en stor forskel. Med overlocker tager det jo INGEN tid og give puderne helt nyt liv! Jeg er overrakset! :)

Nye puder til sofaen

Puderne i stuen har fået nyt look! Jeg synes bare der trænger til at ske noget nyt i stuen, og så er det jo en god ide og starte med puderne, så må jeg jo stille og rolig arbejde mig gennem de andre ting :)

Jeg har købt stof og pipingbånd i Stof og Stil. Jeg synes puderne bliver meget mere lækre og kigge på med pipingbånd. Det er mere besværligt at sy puderne, men resultatet er også meget bedre :)

Der er lidt forskellige puder. Synes at denne stof er ret fræk med pangfarverne i kanten.


Fandt et noget anderledes pipingbånd som jeg måtte prøve og det giver et fint resultat og er lige så let at sy på som det almindelig!

På den lyserøde pude satte jeg yderligere til sidst en knap i. En knap jeg havde til at ligge som jeg hæklede pink garn om! Se øverste billede.

Puderne er endnu ikke helt færdige, det er meningen jeg vil have knap i endnu en pude og så venter jeg på at jeg får sådan noget strygestof gennem Jette (www.vingeraftyl.blogspot.com) så jeg kan sætte et eller anden på nogle af dem også :)

Pyntepude - dreng

Efter at have fået overlocker kriblede det i mig for at sy. Jeg skal lige lære den at kende, så har ikke kastet mig ud i vilde projekter endnu, men håber da det kommer :)
Jeg er altså gået amok med at lave puder, det er så lige til!

Jeg faldt for noget tid siden over dette skønne grønne stof med stjerner på og måtte bare købe det, uden at vide hvad jeg skulle bruge det til. Men hvad er mere oplagt end puder? Så selvfølgelig!

Og med det stærk gule piping bånd fra Stof og Stil blev puden faktisk rigtig fint og pynter nu på Williams værelse!

Retro bukser

Det måtte jo komme! Jeg har kastet mit ud og sy et par bukser til William! De er udelukkende syet på en symaskine og der er da ingen tvivl om at resultat kunne være blevet meget bedre ved hjælp af en overlocker - men sådan en ejede jeg ikke på det tidspunkt hvor jeg syede bukserne! (MEN DET GØR JEG NU! Min mor har simpelthen givet mig en! TAK MOR :) Så nu skal der virkelig syes!!)


Hvis jeg engang får lavet nogle som er pæne og med pæne syninger, lægger jeg billeder ud med det, og hvordan de er lavet, indtil da må man jo bare sige at på billedet ser de da meget godt ud ;) Om ikke andet er det i hvert fald en sød dreng, og det redder jo alt tøj ;)

For at gøre lidt ekstra ved bukserne har jeg syet et par lommer på siden. Grønt stof med stjerner kantet med piping bånd. Knapperne i bukserne har jeg betrukket med samme stof, det giver en fin effekt og sammenhæng. (og er billigt, fordi jeg så bare kunne bruge nogle knapper jeg lige havde liggende.)

Flere urtepotteskjulere

Jette som har bloggen her havde fødselsdag... og det krævede jo en gave :) hun fik lysestagerne og så disse to hæklede urtepotteskjulere, og søde Jette blev glad ;) Jeg fandt et par aflagte skjulere og gave mig til at hækle. Da jeg med den første kom til at hækle alt for langt (og jeg hader at trævle op - det er spildt arbejde!!) besluttede jeg mig for at afslutte kantede anderledes end dem jeg tidligere har lavet. Jeg bukkede kanten ned og limede den fast på skjuleren med limpistol. Jeg synes det giver en rigtig god effekt og en pæn afslutning!



De gør sig rigtig god med perlehyacinther i - og det er bare så skønt at få lidt forår med ind lige nu :)






Fyrfadsstager

Jette (http://www.vingeraftyl.blogspot.com/) har lige haft fødselsdag - HURRA! og selvfølgelig skulle hun have en gave! Hun er så sød og ønske sig hjemmelavedet ting - så det skulle hun da have!
Jeg lavede tre lysestager til hende. Det er sådan set bare tre glas jeg havde stående, som jeg så har hæklet op omkring, lige som på urtepotteskjulerne. Dog er det vigtigt, for at give en god effekt når lyset brænder, at bruge en noget større hækkelnål, end den på garnet anbefalede, for at opnå større "huller" i det færdige.




Broderi

Dette bliver blot til inspiration og i håb om at alle andre kan lave et meget bedre resultat end mig ;) - og så håber jeg en dag at få det lavet om, således at det kommer til at se ud som jeg forestiller mig!
Altså min forestilling var at brodere børnenes navne på noget ternet stof og så i ramme, som her, men ikke at det ikke skulle kunne være der osv. Men når det engang lykkes mig lægger jeg et billede ud, for jeg tror stadig på, at det godt kan blive godt :)

Afgangsprojekt fra TEKO

Dette er mit afgangsprojekt fra TEKO. Multifunktionelle møbler lavet for BoConcept. Det første møbel bruger vi idag som sofabord. Bordet kan "rejses op" således at det kan bruges til spisebord istedet. Denne funktion har vi benyttet os af nogle gange herhjemme, når vi har været rigtig mange til spisning.

Andet møbel er en skammel. Inde i skammelen har vi DVD'er. Man kan tage hynden og en plade af og nede i den er der altså plads til at opbevare ting.

Sidste møbel er en bænk. Alle tre hynder kan vendes som hynde eller lille bord som den i midten. Bænken får således forskellige anvendelses muligheder. Herhjemme står den oftest således, og bruges dagligt som ekstra lille siddeplads :)


Det var et dyrt afgangsprojekt. Det kostede rigtig mange penge og helt vild mange timer (både dag- og nættetimer!!!) men idag er jeg glad for det, og nyder at det har fået hver sin plads herhjemme og bliver brugt! Så er der da i hvert fald ikke nogen som har møbler magen til :)